Nord Recycling: Как постигнахме 91% visibility

Клиент:

Nord Recycling

Услуга:

SEO Optimization

Дата на старт:

Март, 2019

sports betting des. 2


Въведение

Дейност
Управление на отпадъчни материали, рециклиране на моторни масла, батерии и акумулатори, гуми и електрически уреди.

Цел
Подобряване на индексирането, трафика и видимостта в интернет.

Мениджмънт
Извърши се планиране, подготвяне на стратегия за проекта и организиране на задачи. Написа се цялостен план, разделен по отдели.

Техническа част

Реализация на On page ниво

Една от първите стъпки при стартиране на работа по оптимизация на сайта на клиент на SERPACT е OnPage SEO одитът. Одитът е съобразен  с указанията на Гугъл за уебмастъри и Google SEO Starter Guide.
Интегрираха се няколко вида структурирани данни

Той показва грешките и местата с нужда от корекция, неправилните, липсващи или недобре изградени елементи. (Пълен списък по точки, по които ние извършваме техническия SEO анализ, можете да видите тук.)

Премина се през сериозен процес на проверка  и корекция на дублирани заглавия и описания, подобряване на скорост на сайта и вграждане на структурирани данни, за да подадем подредена информация на Гугъл и той по-лесно да „разбере“ сайта.

Интегрираха се няколко вида структурирани данниLocal Business, Organization, и други.

Изпълни се разделяне на адресната структура на сайта на категории, съобразени с отделните дейности на фирмата – масла, гуми, батерии и разпределяне на съдържанието по тези раздели. След това се поправяха мета описанията, заглавията, коригира се https и се оправи смесеното съдържание, като се отстраниха всички грешки.

Голямото предизвикателство бе, че де факто сайтът обединява 3 фирми и 3 микро-сайта и това трябваше да бъде предадено в менюто.  Съответно се създаде и подходяща йерархия, която придаде тежест на отделните раздели.

Съдържание и семантична част

Семантичният отдел на Serpact вписа семантичен план.

– Норд копирайтър 1 (специализирано съдържание) – създаване на съдържание по задание и стратегия за съдържанието на Serpact
– Норд копирайтър 2 (специализирано съдържание) – създаване на съдържание по задание и стратегия за съдържанието на Serpact

Дистрибуция на съдържание
Извърши се дистрибуция на съдържание – на вече съществуващи страници и съществуващи адреси. Това е важен процес от популяризирането на един сайт и разпространението му в повече онлайн канали.

Индексиране

Sitemap на https://www.nordrecycling.com/
За индексирането на сайта помогнаха 2 неща  – добър сайтмап и добро форматиране на съдържанието по указанията на schema.org /структурирани данни/.

За JSON формата писахме по-горе. Структурираните данни помагат на Гугъл да разбере повече за фирмата.

Общо

Общо: 47 часа работа
Участвали: 6 човека
Време за реализация: 2 месеца

Резултат

Резултат

Няма как да не сме горди от постигнатия отличен резултат за нашия клиент. Данните говорят сами.

91% Visibility

91% Visibility

Ако и вие имате нужда от работа по подобряване на видимостта на вашия сайт в интернет – потърсете ни тук.

knight block

Нуждаете се от SEO услуга?