serpact team grey

SEO АГЕНЦИЯ SERPACT

Собственикът Никола Минков основава Serpact през 2016 година с един единствен фокус SERP оптимизация (познат в България като SEO). За кратък период от време успява да събере екип от над 15 специалисти в областта и днес Serpact е един от лидерите на българския, европейския и световния пазар.

serpcat

Ние познаваме нуждите
на нашите клиенти,
защото сме били
на тяхното място.

Екипът ни има опит в едни от най-тежките и най-високо конкурентни ниши на пазарите в САЩ, България, Австралия, Австрия, Великобритания, Швейцария, Гърция, Япония, Швеция, Германия и много други. Имаме солиден опит в изграждането на стотици технически одита на сайтове в различни индустрии. Специализирани сме и в изготвянето на технически задания за миграция, като сме участвали в над 75 такива за последните години.

Съдържанието е най-важно и затова успяваме да създаваме и над 100 пълни Content Marketing стратегии годишно, като интегрираме средно над 50% от тях напълно успешно с повишаване на органичния трафик, подобряване на бранда и значително повишение на реализациите на бизнеса.

Вярваме, че успешният проект онлайн започва с добра техническа основа и солидно, експертно съдържание на високо ниво.

Нашият екип

Запознайте се с нашия екип от специалисти

Никола Минков
Никола Минков
Founder & CEO

SEO експерт по On-Page SEO и Off-Page SEO с над 5 годишен опит. Сертифициран за Google AdWords, Google Analytics, Google дигитален гараж, Bing, Yahoo, Inbound и DoubleClick.

Прочети повече

Дидо Григоров
Дидо Григоров
Head of SEO

Дидо Григоров е SEO специалист с почти 16 годишен опит. Той е Head of SEO на Serpact. Кариерата му в SEO е започнала от Америка и Англия, следват проекти в Германия, Швейцария, Австрия, Франция, Италия и много други.

Основен фокус и интерес в работата му са Text retrieval, Machine learning, Artificial intelligence, Google patents, Content marketing стратегии, Technical SEO.

Прочети повече

Иванина Милчева
Иванина Милчева
Office Assistant

Иванина поема всички проекти на Serpact в частта на тяхното менажиране и вътрешна комуникация между екипите на Serpact. Тя има солиден опит в комуникациите и управлението на различни междунардони проекти.

Христо Саманджиев
Христо Саманджиев
Head of Off-Page SEO

Христо е експерт по OffPage SEO, като успешно менажира всички проекти на Serpact, като има няколкогодишен опит. Той е завършил средно образование, също така има няколко успешно завършени курса по линк билдинг и семантика.

Деян Стоянов
Деян Стоянов
Head of On-Page SEO

Деян е завършил КСТ (компютърни системи и технологии) в Техническия университет. Програмист по природа и душа – HTML, CSS, PHP, JAVA, SQL, PERL, C, C++, C#. Той отговаря за всички On-Page задания в SEO Агенция Serpact.

Борислав Арапчев
Борислав Арапчев
SEO Strategist

SEO експерт по On-Page SEO и Off-Page SEO с над 5 годишен опит. Сертифициран заAdvanced SEO and social media – eAcademy and Rand Fishkin, Bing Ads, SemRush Academy – SEO Fundamentals, Видео маркетинг с Dr. Craig D. Forest.

Прочети повече

Константин Курдалиев
Константин Курдалиев
Project Manager

Константин е вече с 3 годишен опит и неразделна част от разрастващия се и супер амбициозен екип на SEO агенция Serpact.

Успешно преминава през цялостната програма по digital marketing на SoftUni, където изкарва и курс и за управление на софтуерни проекти по Agile методологиите. В Serpact отговорностите на Константин се да разпределя задачите по проектите, да следи за сроковете на изпълнение, както и да поема голяма част от комуникацията с клиентите.

Свободното си време Константин обича да прекарва, занимавайки се с различни спортни и социални активности. Поддържа и свой личен блог, в който споделя авторски разкази, стихотворения, хайкута и други произведения.

Павел Сарандиев
Павел Сарандиев
Off-Page SEO специалист

Павел се присъединява към OffPage SEO отдела на фирмата, като ще участва във всички проекти при департамента. Той е завършил средно образование, както и няколко курса за компютърна грамотност, линк билдинг и Photoshop.

Основно се занимава с линк билдинг и откриване на бъгове в сайтовете на клиентите на компанията.

Светла Йорданова
Светла Йорданова
Копирайт специалист

Светла работи в областта на копирайтинга повече от 10 години. Завършва Висше образование в БСУ със специалност Журналистика. За кратко работи в областта на журналистиката, но след това открива мястото си в света на копирайтинга. Присъединява се към Serpact през 2018г.

Иван Ангелов
Иван Ангелов
Копирайт специалист

Иван Ангелов е най-новият и най-младият член на разрастващия се екип на агенция Serpact. Завършва средното си образование в Профилирана Езикова гимназия “Д-р Иван Богоров “ в град Димитровград, със засилено изучаване на английски и немски език, както и с допълнителен профил информационни технологии.
Впоследствие продължава с обучението си в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” където следва специалност – Молекулярна биология. Освен с интересите си в генетиката, той преоткрива страст и в малко по-различна насока в сферата на копирайтинга, което го тласка към преследване на още една кариера в тази област.

Катя Минковa
Катя Минковa
Director of Finance
Пламена Джарадат
Пламена Джарадат
On-Page SEO specialist

Пламена е завършила висше образование в Технически университет София – филиал Пловдив, специалност компютърни системи и технологии. Тя се занимава с част от On-Page SEO проектите. Владее езици за програмиране C, C++, HTML, CSS, SQL, PHP, JavaScript.

Стефан Фотелов
Стефан Фотелов
Off-Page SEO specialist

Стефан се присъединява към Off-Page SEO отдела на Serpact. Завършва средното си образование в ПГССИ „Христо Ботев“ в град Свиленград , като там изучава „Туристическа анимация “ със усилено изучаване на английски език. В Serpact отговорностите на Стефан са свързани с промотиране на различни типове съдържание.

Лариса Иванова
Лариса Иванова
Video and Social Media Marketing Manager

Професионалният й опит включва длъжности, отговарящи за Social Media Marketing, видео маркетинг, копирайт, офис мениджмънт, QA.

Бакалавър по “Психология”. В момента завършва магистратура по “Психология на управлението”.
Интересите й на този етап са насочени към: Social Media Marketing, видео SEO, видео обработка, психология, AGI, AI, Deep Learning.

В сводобното си време обича да пътува, да снима и да чете фантастика, фентъзи и научна литература.
Голям фен е на Doctor Who, Star Wars и Marvel.

Цветелина Трандафилова
Цветелина Трандафилова
Assistant to the CEO

От 10 години се занимава с маркетинг и event management, 5 от тях – с дигитален маркетинг и управление на проекти по разработване на сайтове и SEO проекти.

Участвала в български стартъп проект за виртуални огледи на имоти. Интересува се от иновативни проекти, zero waste живот и италиански език. Вярва, че животът ни е такъв, какъвто си го направим, както във филма ,,La vitta e bella‘‘.

В Serpact ще съдейства на CEO в комуникацията с клиенти, партньори, с вътрешните отдели Operation Management и финанси, изготвяне на оферти, договори и други.

Таня Вълчева
Таня Вълчева
Operations manager

Преди 10 години за пръв път се сблъсква със SEO оптимизацията, Social Media Marketing и Copywriting-a. Решава, че определено светът на SEO оптимизацията е предизвикателството, с което желае да се занимава и развива, като се усъвършенства в сферата и има редица успешни проекти зад гърба си. По образование инженер по автоматика 🙂 След това решава да пробва и икономическата сфера и завършва магистратура по Счетоводство и контрол.

В свободното време обожава да пътува с приятели и да снима красиви места в и извън България. Фен на царицата на спортовете – леката атлетика.

В Serpact ще отговаря за автоматизиране на работния процес с цел по-добра организация и по-висока производителност.

Николета Янева
Николета Янева
КОПИРАЙТ СПЕЦИАЛИСТ

Завършва бакалавър Приложна лингвистика с английски и руски език. Има дългогодишен опит в сферата на преводите и управлението на проекти, свързани с тази дейност.
По-късно завършва Магистър Дигитален маркетинг и уеб дизайн, както и програмата по Дигитален маркетинг на СофтУни. Това събужда нейния интерес към Content Marketing и SEO и решава да промени своя професионален път. За кратко се сблъсква с Off-page SEO.
Обича да ходи на театър, да прекарва свободното си време със семейството и приятели сред природата или край морето, да спортува и да обогатява себе си като учи нови неща.

Христиан Радев
Христиан Радев
Off-Page Specialist

Христиан е най-младият член на Off-Page SEO отдела на Serpact. През 2020г. завършва средното си образование в ПГССИ „Христо Ботев“ в град Свиленград , като там изучава „Туристическа анимация “ с усилено изучаване на английски език. В момента завършва първи курс специалност “Кино и телевизия” в НБУ. В Serpact отговорностите на Христиан са свързани с промотиране на различни типове съдържание.

Стефани Господинова
Стефани Господинова
Copywriter

Стефани заминава извън България още на 18 години и завършва бакалавър науки в Нидерландия. Следват няколко години пътешествия из Европа, през които тя открива страстта си към създаването на увлекателни и информативни истории.

През 2019 г. решава да посети България за малко, но остава тук и до днес. Така година и половина след нейното завръщане, през 2021 г. тя става най-новото попълнение в екипа на SERPACT.

Квалифицирана в SEO и Inbound Marketing by HubSpot Academy, както и в Content Marketing and SEO Fundamentals by Semrush.

В свободното си време Стефани обича да играе тенис на корт, да покорява планински върхове и да спи под открито небе. Заснема преживяванията си и ги споделя заедно с полезна информация в нейния туристически блог.

Цветелина Момчилова
Цветелина Момчилова
Project Manager

Нейният професионален опит включва позиции като “Product Manager”, “Copywriter” и  “Е-commerce Експерт”. 

Бакалавър по “Международни икономически отношения”. В момента завършва магистратура по “Дигитален Маркетинг”. 

Интересите й са насочени в сферата на e-commerce, content marketing и customer behavior.

Обича да пътува, да чете, да пише както и да си прави дълги разходки в природата. Любимото й занимание обаче остава да прекарва време със семейството и приятелите си.

Гергана Уюрова
Гергана Уюрова
Finance Assistant

Завършва висшето си образование в УНСС, специалност „Счетоводство и контрол“.

Има познания, опит и стаж като банков служител повече от 14 години в една от водещите банки в България ,на длъжност „Консултант продажби и обслужване на клиенти“.

Харесва умните, ефективни и иновативни неща, адекватни на реалността, които всъщност я довеждат до тук в кариерата й и й помагат да стане част от екипа на Sеrpact.

Обича да има покрай себе си позитивни и интересни хора, дава всичко за семейството и приятелите си!

Обича да пътува, без значение къде, защото знае, че където и да отиде я чака нещо ново, непознато и интересно.

Тереза Алексиева
Тереза Алексиева
Semantic SEO Strategist

Тереза Алексиева е възпитаник на Софийски университет „Св. Климент Охридски” в специалност Културология и експерт по създаване на съдържание с над 10 години опит за български и чуждестранни проекти.

Тя е част от екипа на Serpact от 2022 година, като се занимава се активно с копирайтинг, маркетинг чрез съдържание, семантично SEO и цялостно онлайн позициониране на брандове чрез похватите на текста и езика.

Интересите на Тереза включват още литература, философия, история и културна антропология.

Доника Митева
Доника Митева
Marketing Expert

Доника започва своята кариера в света на дигиталния маркетинг преди 3 години като уеб администратор. Успява да се развие като уеб маркетинг специалист и има опит в On-page SEO, създаване на уебсайт архитектура, разписване на уебсайт задания и Manual QA. Към момента завършва бакалавърската си степен по “Връзки с обществеността”.

Доника се присъединява към маркетинг екипа на Serpact в края на 2022 година.

Като дете, Доника мечтае да стане балерина и художник. Може да се похвали, че е сбъднала тези две мечти и ги е превърнала в свои хобита.

Кристина Петрова
Кристина Петрова
Copywriter

В средното си образование Кристина е изучавала „Издателска дейност и масова комуникация“ в НСУ „София“, а във висшето – „Реклама“ в НБУ. Тя има богат опит в създаването на съдържание на различна тематика и работи свободно с повечето e-commerce платформи.

Има сертификати за изкарани курсове по копирайтинг и SEO от Udemy, както и такъв от eBay Academy за работа с eBay.

В свободното си време предпочита да е сред животни и любими хора, както и да пише за всичко вълнуващо я в своя блог. Интересите ѝ са свързани с музиката, фотографията, психологията и игрите (настолни и компютърни).

Постижения на Serpact

European Search Awards 2019

Serpact – първата българска SEO Агенция с награда от European Search Awards

Щастливи сме да съобщим на всички наши клиенти, партньори, приятели и абонати на нашия YouTube канал, че Serpact e първата българска SEO агенция с престижната награда от European Search Awards, категория „Gaming“, със своя проект Efirbet.

Serpact е единствената българска SEO Агенция с презентация на официално събитие на Google

Serpact е единствената българска SEO Агенция с презентация на официално събитие на Google

Serpact беше одобрена да присъства и презентира свое „case-study“ на официално събитие Google Dance 2018 в централата на Google в Цюрих. Темата на лекцията на нашия колега от Serpact – Дидо Григоров беше: „403% повече органични посетители за 12 месеца с правилната архитектура на сайта“.

Serpact е единствената сертифицирана SEO Агенция в света от Perficient Digital (Stone Temple)

Serpact е единствената сертифицирана SEO Агенция в света от Perficient Digital (Stone Temple)

Никола Минков беше на тридневен стаж в една от най-големите дигитални агенции в САЩ – Perficient Digital (Stone Temple), която е носител на престижните награди: US Search Awards 2018 – категория: Best Use of Content Marketing, Interactive 2018 Marketing Awards категория: Best Interactive Marketing B2B Campaign, The Drum Search Awards USA 2018 – категория: Search Personality of the Year. Никола Минков и Serpact получиха сертификат за Content Marketing и SEO.

Борислав Арапчев с награда от Forbes за SEO Агенция на годината

Борислав Арапчев с награда от Forbes за SEO Агенция на годината

През 2013 година Идея Студио (придобита от Serpact през 2018 година) печели наградата на Forbes за SEO Агенция на годината. Наградата приема лично Борислав Арапчев (SEO Strategist в Serpact).