Екип

Serpact e компания, която се развива успешно на българския и международния пазар в областта на SEO услугите.

Портфолиото ни включва множество клиенти от различни ниши, а успешната работа с тях получава признание в награди, като: Втора най-добра малка агенция в света на Global Search Awards и Clutch Champion & Global Leader на платформата Clutch.

Научете повече за Performance SEO
Екип

Помагаме на бизнеса и отвъд търсачките!

След десетките успешни технически одити и миграции на сайтове, консултации и Content Marketing стратегии, сме убедени в едно – да се развиваме заедно и да работим с грижа и мисъл за клиентите е единствената правилна философия, която следваме в Serpact! 

Споделянето на опита и знанията на екипа се реализира в организирането на най-престижната Международна SEO конференция в България – SERP Conf., както и на специализираната професионална Академия за SEO, SERP Acad.

Зад всяка награда стоят часове работа и уменията на екипа ни. В него има специалисти с дългогодишен опит в SEO, SEM, Content Marketing.

Нека се запознаем, ние сме екипът на Serpact

Никола Минков
Никола Минков
Founder & CEO

SEO експерт по On-Page SEO и Off-Page SEO с над 10 годишен опит. Сертифициран за Google AdWords, Google Analytics, Google дигитален гараж, Bing, Yahoo, Inbound и DoubleClick.

Прочети повече

Дидо Григоров
Дидо Григоров
Head of Semantic SEO

Дидо Григоров е SEO специалист с близо 20 години професионален опит. Той е Head of Content & Semantic SEO Department в Serpact. Кариерта му в SEO започва в Америка и Англия, последвана от проекти в Германия, Швейцария, Австрия, Франция, Италия и много други.

Основният му фокус и интерес са Тext retrieval, Machine learning, Artificial intelligence, Google Patents, Content marketing стратегии, Technical SEO, Data structures и Algorithms, Python, Golang and C++ програмиране.

Дидо беше част от три официални събития на Google, а през 2022 година участва като лектор на конференцията BrightonSEO.

Прочети повече

Борислав Арапчев
Борислав Арапчев
SEO Strategist

Борислав Арапчев е SEO експерт в областта на On-Page SEO, Off-Page SEO и Local SEO с над 18 години опит. Сертифициран е за Advanced SEO и социални медии – eAcademy и Rand Fishkin, Bing Ads, Semrush Academy – SEO Fundamentals, Video Marketing с д-р Крейг Д. Форест.

Фактът, че не е IT специалист по образование, а и естеството на творческата му натура, му дават възможност за търсене и прилагане на нови нестандартни подходи в областта на SEO.

Носител e на няколко IT награди, включително на Forbes Bulgaria 2013 за SEO агенция на годината.

Прочети повече

Деян Стоянов
Деян Стоянов
Head of On-Page SEO

Деян е завършил КСТ (компютърни системи и технологии) в Техническия университет. Програмист по природа и душа – HTML, CSS, PHP, JAVA, SQL, PERL, C, C++, C#. Той отговаря за всички On-Page задания в SEO Агенция Serpact.

Иванина Милчева
Иванина Милчева
Office Assistant

Иванина поема всички проекти на Serpact в частта на тяхното менажиране и вътрешна комуникация между екипите на Serpact. Тя има солиден опит в комуникациите и управлението на различни междунардони проекти.

Константин Курдалиев
Константин Курдалиев
Project Manager

Успешно преминава през цялостната програма по digital marketing на SoftUni, където изкарва и курс и за управление на софтуерни проекти по Agile методологиите. В Serpact отговорностите на Константин са да разпределя задачите по проектите, да следи за сроковете на изпълнение, както и да поема голяма част от комуникацията с клиентите.

Свободното си време Константин обича да прекарва, занимавайки се с различни спортни и социални активности. Поддържа и свой личен блог, в който споделя авторски разкази, стихотворения, хайкута и други произведения.

Цветелина Момчилова
Цветелина Момчилова
Project Manager

Нейният професионален опит включва позиции като “Product Manager”, “Copywriter” и  “Е-commerce Експерт”. 

Бакалавър по “Международни икономически отношения”. В момента завършва магистратура по “Дигитален Маркетинг”. 

Интересите й са насочени в сферата на e-commerce, content marketing и customer behavior.

Обича да пътува, да чете, да пише както и да си прави дълги разходки в природата. Любимото й занимание обаче остава да прекарва време със семейството и приятелите си.

Таня Вълчева
Таня Вълчева
Operations manager

Преди 10 години за пръв път се сблъсква със SEO оптимизацията, Social Media Marketing и Copywriting-a. Решава, че определено светът на SEO оптимизацията е предизвикателството, с което желае да се занимава и развива, като се усъвършенства в сферата и има редица успешни проекти зад гърба си. По образование инженер по автоматика 🙂 След това решава да пробва и икономическата сфера и завършва магистратура по Счетоводство и контрол.

В свободното време обожава да пътува с приятели и да снима красиви места в и извън България. Фен на царицата на спортовете – леката атлетика.

В Serpact ще отговаря за автоматизиране на работния процес с цел по-добра организация и по-висока производителност.

Тереза Светославова
Тереза Светославова
Semantic SEO Strategist

Тереза Светославова е възпитаник на Софийски университет „Св. Климент Охридски” в специалност Културология и експерт по създаване на съдържание с над 10 години опит за български и чуждестранни проекти.

Тя е част от екипа на Serpact от 2022 година, като се занимава се активно с копирайтинг, маркетинг чрез съдържание, семантично SEO и цялостно онлайн позициониране на брандове чрез похватите на текста и езика.

Интересите на Тереза включват още литература, философия, история и културна антропология.

Светла Йорданова
Светла Йорданова
Semantic SEO Strategist

Светла работи в областта на копирайтинга повече от 10 години. Завършва Висше образование в БСУ със специалност Журналистика. За кратко работи в областта на журналистиката, но след това открива мястото си в света на копирайтинга. Присъединява се към Serpact през 2018г.

Иван Ангелов
Иван Ангелов
Semantic SEO Strategist

Иван Ангелов е завършил средното си образование в Профилирана Езикова гимназия “Д-р Иван Богоров “ в град Димитровград, със засилено изучаване на английски и немски език, както и с допълнителен профил информационни технологии.
Впоследствие продължава с обучението си в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” където следва специалност – Молекулярна биология. Освен с интересите си в генетиката, той преоткрива страст и в малко по-различна насока в сферата на копирайтинга, което го тласка към преследване на още една кариера в тази област.

Николета Янева
Николета Янева
Semantic SEO Strategist

Завършва бакалавър Приложна лингвистика с английски и руски език. Има дългогодишен опит в сферата на преводите и управлението на проекти, свързани с тази дейност.
По-късно завършва Магистър Дигитален маркетинг и уеб дизайн, както и програмата по Дигитален маркетинг на СофтУни. Това събужда нейния интерес към Content Marketing и SEO и решава да промени своя професионален път. За кратко се сблъсква с Off-page SEO.
Обича да ходи на театър, да прекарва свободното си време със семейството и приятели сред природата или край морето, да спортува и да обогатява себе си като учи нови неща.

Стефани Господинова
Стефани Господинова
Semantic SEO Strategist

Стефани заминава извън България още на 18 години и завършва бакалавър науки в Нидерландия. Следват няколко години пътешествия из Европа, през които тя открива страстта си към създаването на увлекателни и информативни истории.

През 2019 г. решава да посети България за кратко, но остава тук и до днес. Така година и половина след нейното завръщане, през 2021 г. тя става част от екипа на Serpact.

Стефани завърши успешно първия SEO курс, организиран от SERP Acad. Квалифицирана в SEO и Inbound Marketing by HubSpot Academy, както и в Content Marketing and SEO Fundamentals by Semrush.

В свободното си време Стефани обича да танцува народни танци, да покорява планински върхове и да спи под открито небе. Заснема преживяванията си и ги споделя заедно с полезна информация в нейния туристически блог.

Кристина Петрова
Кристина Петрова
Copywriter

В средното си образование Кристина е изучавала „Издателска дейност и масова комуникация“ в НСУ „София“, а във висшето – „Реклама“ в НБУ. Тя има богат опит в създаването на съдържание на различна тематика и работи свободно с повечето e-commerce платформи.

Има сертификати за изкарани курсове по копирайтинг и SEO от Udemy, както и такъв от eBay Academy за работа с eBay.

В свободното си време предпочита да е сред животни и любими хора, както и да пише за всичко вълнуващо я в своя блог. Интересите ѝ са свързани с музиката, фотографията, психологията и игрите (настолни и компютърни).

Пламена Джарадат
Пламена Джарадат
On-Page SEO specialist

Пламена е част от нашия Technical SEO отдел от 2019 година и работи като On-Page SEO специалист. Владее езици за програмиране: C, C++, HTML, CSS, SQL, PHP, JavaScript.

Има придобита бакалавърска степен по „Компютърни системи и технологии“ и към момента изучава магистърска степен в същата специалност. Освен тях, е на път да придобие и професионална квалификация по специалност „Учител по информатика и математика“.

От ученическите си години тя открива страст и към литературата – обича да чете и пише стихове в свободното си време.

Плами може да се похвали и с впечатляващата си колекция си от орхидеи – притежава над 130 броя, които отглежда в своя дом.

Стефан Фотелов
Стефан Фотелов
Off-Page SEO specialist

Стефан се присъединява към Off-Page SEO отдела на Serpact. Завършва средното си образование в ПГССИ „Христо Ботев“ в град Свиленград , като там изучава „Туристическа анимация “ със усилено изучаване на английски език. В Serpact отговорностите на Стефан са свързани с промотиране на различни типове съдържание.

Павел Сарандиев
Павел Сарандиев
Off-Page SEO специалист

Павел е част от Off-Page SEO отдела на Serpact и се занимава активно с Link Building.

Завършва средното си образование в ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград, след което започва да развива своите практически умения в различни курсове за компютърна грамотност, Link Building и Photoshop. Надгражда своите умения и в първото издание на SEO академията SERP Acad.

Павел има усет към детайла – една от неговите сили е уебсайт QA, където с лекота открива бъгове в сайтове на нашите клиенти.

Свободното си време обича да прекарва в раздходки сред природата.

Христо Саманджиев
Христо Саманджиев
Head of Media team

Христо е един от първите членове на Serpact и нашия Head of Media team. Той умело ръководи работата на Serpact с всички външни медии.

Развива своите практически умения в различни курсове за Link Building. Преминава успешно и първото издание на SEO академията, организирана от SERP Acad.

Извън офиса, Христо ни изумява ежедневно с различните си интереси и хобита – овощарство, компютърен хардуер, автомобили, електроника и още, и още..

За него най-важно остава семейството и причината да се буди мотивиран всеки ден.

Цветелина Трендафилова
Цветелина Трендафилова
Assistant to the CEO

От 10 години се занимава с маркетинг и event management, 5 от тях – с дигитален маркетинг и управление на проекти по разработване на сайтове и SEO проекти.

Участвала в български стартъп проект за виртуални огледи на имоти. Интересува се от иновативни проекти, zero waste живот и италиански език. Вярва, че животът ни е такъв, какъвто си го направим, както във филма ,,La vitta e bella‘‘.

В Serpact ще съдейства на CEO в комуникацията с клиенти, партньори, с вътрешните отдели Operation Management и финанси, изготвяне на оферти, договори и други.

Лариса Иванова
Лариса Иванова
Video and Social Media Marketing Manager

Професионалният й опит включва длъжности, отговарящи за Social Media Marketing, видео маркетинг, копирайт, офис мениджмънт, QA.

Бакалавър по “Психология”. В момента завършва магистратура по “Психология на управлението”.
Интересите й на този етап са насочени към: Social Media Marketing, видео SEO, видео обработка, психология, AGI, AI, Deep Learning.

В сводобното си време обича да пътува, да снима и да чете фантастика, фентъзи и научна литература.
Голям фен е на Doctor Who, Star Wars и Marvel.

Доника Митева
Доника Митева
Marketing Expert

Доника започва своята кариера в света на дигиталния маркетинг през 2020 година като уеб администратор. Успява да се развие като уеб маркетинг специалист и има опит в On-page SEO, създаване на уебсайт архитектура, разписване на уебсайт задания и Manual QA. Към момента завършва бакалавърската си степен по “Връзки с обществеността”.

Доника се присъединява към маркетинг екипа на Serpact в края на 2022 година.

Като дете, Доника мечтае да стане балерина и художник. Може да се похвали, че е сбъднала тези две мечти и ги е превърнала в свои хобита.

Гергана Уюрова
Гергана Уюрова
Finance Assistant

Гери завършва висшето си образование в УНСС, специалност „Счетоводство и контрол“. Има познания, опит и стаж като банков служител повече от 14 години в една от водещите банки в България, на длъжност „Консултант продажби и обслужване на клиенти“.

Гери харесва умните, ефективни и иновативни неща, адекватни на реалността, които я довеждат до тук в кариерата й и й помагат да стане част от екипа на Sеrpact. През 2022 година успешно преминава първия SEO курс в България, организиран от SERP Acad.

Обича да има покрай себе си позитивни и интересни хора, дава всичко за семейството и приятелите си! Обича и да пътува, без значение къде, защото знае, че където и да отиде, я чака нещо ново, непознато и интересно.

Катя Минковa
Катя Минковa
Serpact на Event Manager

Награди

Serpact & ScalaHosting печелят втора награда за развитие на проекта от WE-Awards 2023 Serpact с още една награда Global Awards 2021-2022 Serpact и Scala Hosting с втора награда от Vega Awards за Best Integrated Campaign 2022 Serpact и Scala Hosting с награда от Vega Awards за Complex Semantic SEO approach Serpact с награда Best Global SEO serpact we awards 2022 badge serpact we awards 2022 badge media inovator award 2021 web excellence awarid 2021 serpact vega award 2021 clutch award white (custom) Global20 Serpact Search Award Winner European-Search-Awards-2019-Badge

Постижения на Serpact

Serpact is a Winner at European Search Awards 2019 ceremony

Serpact – първата българска SEO Агенция с награда от European Search Awards

Щастливи сме да съобщим на всички наши клиенти, партньори, приятели и абонати на нашия YouTube канал, че Serpact e първата българска SEO агенция с престижната награда от European Search Awards, категория „Gaming“, със своя проект Efirbet.

dido grigorov google zurich 2018 - Serpact presn

Serpact е единствената българска SEO Агенция с презентация на официално събитие на Google

Serpact беше одобрена да присъства и презентира свое „case-study“ на официално събитие Google Dance 2018 в централата на Google в Цюрих. Темата на лекцията на нашия колега от Serpact – Дидо Григоров беше: „403% повече органични посетители за 12 месеца с правилната архитектура на сайта“.

Serpact certificate from Perficient Digital

Serpact е единствената сертифицирана SEO Агенция в света от Perficient Digital (Stone Temple)

Никола Минков беше на тридневен стаж в една от най-големите дигитални агенции в САЩ – Perficient Digital (Stone Temple), която е носител на престижните награди: US Search Awards 2018 – категория: Best Use of Content Marketing, Interactive 2018 Marketing Awards категория: Best Interactive Marketing B2B Campaign, The Drum Search Awards USA 2018 – категория: Search Personality of the Year. Никола Минков и Serpact получиха сертификат за Content Marketing и SEO.

Forbes Awards

Борислав Арапчев с награда от Forbes за SEO Агенция на годината

През 2013 година Идея Студио (придобита от Serpact през 2018 година) печели наградата на Forbes за SEO Агенция на годината. Наградата приема лично Борислав Арапчев (SEO Strategist в Serpact).