Какво е SEO Консултация ?

SEO консултантските услуги дават изключително предимство на уебсайта Ви в резултатите от търсенето, благодарение на нашия дългогодишен опит в оптимизацията за търсачки.

SEO консултациите включват анализ на уебсайта на техническо ниво, ниво съдържание, семантичен анализ, проучване на конкуренцията и линк профил. Чрез тези анализи ние ще изградим успешна стратегия за Вашия бизнес, чрез която да се наредите наравно с топ конкурентите във Вашата ниша в органичното търсене.

Seo consultaion

За кого са SEO консултациите

И каква е тяхната цел?

Всички SEO консултации са строго индивидуални и базирани на нуждите и изискванията на Вашия проект.

Ще Ви насочим също и какви по-подходящи и реалистични цели бихте могли да си поставите в дългосрочен, краткосрочен и средносрочен план при оптимизирането на уебсайта на компанията Ви в органичното търсене.

В процеса на консултация нашият екип ще работи с вас, като предварително изгради план с небходими действия и решения и ще следи за тяхното прилагане и правилно изпълнение в краткосрочен и дългосрочен план. Крайната цел на консултацията е да превърне Вашия уебсайт в предпочитан от търсачките за по-високо класиране и покриване на повече нишови ключови думи, както и по-добро потребителско преживяване, а от там и повече реализации под формата на покупки, поръчки и запитвания. Така ще спомогнем на компанията Ви да постигне целите си заложени зад уеб проекта.

Кога ви е необходима SEO консултация и защо?

 • Ако създавате нов уебсайт
  SEO работата започва от неговия дизайн и програмиране.
 • Ако мигрирате уебсайт към нов домейн
  след мигрирането на новия дизайн има голяма вероятност да загубите доста от постигнатите до този момент позиции в органичното търсене.
 • Ако сте загубили трафик
  Ако забележите, че сте загубили голяма част от органичния си трафик за отрицателно време.
 • Ако липсват резултати
  Ако предишната компания, с която сте работили, не е доставила необходимите резултати, за които сте се договорили, и желаете от нас да внесем яснота какво се случва.
 • Лоша SEO стратегия
  Ако дълго време следвате Ваша SEO стратегия с тактики, но те не дават резултат – ние ще разкрием защо това се случва.

Как извършваме SEO консултациите

 • 1. Ще анализираме уебсайта ви на всички нива – от техническо до линк профил.
 • 2. Ще разработим специална индивидуална документирана техническа SEO стратегия за Вашия уебсайт, с която ще следим дали изпълнявате правилно. Всеки проблем ще бъде придружен от едно или няколко най-подходящи решения и насоки за тяхното внедряване.
 • 3. Ще ви дадем адекватни обяснения и решения при заплетените технически ситуации.
 • 4. Ще анализираме и проучим ключови думи за Вас, така че да оформим семантично ядро, на базата на което ще създадем стратегия за съдържание, маркетингова фуния и матрица, информационна архитектура и стратегия за изграждане и привличане на линкове от авторитетни сайтове за Вашия уебсайт.
 • 5. Ако вече имате изграден линк профил, ще проучим детайлно линковете Ви, за да проследим за наличието на т.нар токсични линкове, които влияят негативно на класирането на уебсайта Ви.
 • 6. Ако вече разполагате със съдържание, ще го анализираме в дълбочина, за да открием проблемните му области и нивото му на оптимизация, за да създадем план със стъпки, по които да го подобрите и развиете, така че да генерира повече реализации за Вас.
 • 7. Ще проучим в детайли топ конкурентите Ви и практиките, които те прилагат, за да бъдат на топ позиции.
 • 8. Ще Ви препоръчаме специален софтуер, според Вашите нужди и бюджет, чрез който да следите прогреса на Вашия уебсайт в органичните резултати или ще Ви предложим нашите специалисти да извършват месечни отчети.
 • 9. Ако Ви предстои редизайн на уебсайта, ще създадем план с действия и обяснения за Вас и Вашия екип. Същевременно ще наблюдаваме целия процес за спазване на най-добрите SEO практики при преминаване на нов дизайн на уебсайта, така че да не загубите в голяма степен позициите си, а да ги запазите.
 • 10. В случай на открито наказание от търсещите машини – ръчно или алгоритмично, ще съставим стратегия, придружена с тактики как да го премахнете и да подобрите позициите си.

Често задавани въпроси

 • За кого е предназначена?
  За малки, средни и големи бизнеси, както и всички собственици на уебсайтове, които имат SEO въпроси или неясноти около теническата оптимизация, оптимизацията на съдържанието или популяризацията на сайта си.
 • Как се извършва?
  В удобно за вас и нас време и удобна платформа – Google Meet, Zoom и др., най-често с активирана видео връзка и споделяне на екран за още по-голяма интерактивност и яснота.
 • На какви цени?
  Цената на час за консултация при нас е между 50 лв. и 100 лв. в зависимост от избрания департамент и тип консултация. Тази часова ставка не включва разходи за транспорт и настаняване, ако се налагат подобни разходи.
 • От кого се извършва?
  От главните експерти в Серпакт – Никола Минков, Дидо Григоров, Борислав Арапчев. При нужда може да въведем в разговора и някой от екипа ни за допълнителна информация по даден въпрос.
 • Какво следва след SEO консултацията?
  По време на консултация даваме насоки как да се разреши даден проблем. В случай на неясноти оставаме на разположение, а в случай, че е трудно за Вас да се справите, то ще Ви изготвим оферта, за да ви помогнем ние чрез нашите практически опит и знания.