Хей, Google, изведи бизнеса ми онлайн

Изглежда Google са стартирали ново приложение Google Assistant в Италия за платформата Google My Business.
Хей, google, изведи бизнеса ми онлайн (1)

Изглежда Google са стартирали ново приложение Google Assistant в Италия за платформата Google My Business. С приложението е възможно да изведете своя бизнес в интернет. 

Всичко, което е нужно да направите, е да кажете “Хей, Google, изведи бизнеса ми онлайн”.

Luca Bove споделя детайли в Twitter чрез Google Italy Blog: за да бъде по-лесно създаването на бизнес профил в Google, вече съществува My Business Online – дейност в Google Assistant, с която бързо, лесно и без разходи да се добави даден бизнес онлайн.

По този начин Google помага на собствениците на бизнеси да подобрят дейността си онлайн, като не се налага да имат специфични дигитални умения. За да откриете бизнеса си в Google search или в Google maps е нужно само да ползвате voice асистента на Google. 

За справка: линк към My Online Business app within Google Assistant.

google my online business assistant 1622547349 (1)

До момента няма информация дали тази новост ще се скалира и дали ще се предлага и за други пазари освен Италия. Също така с тази бърза функция не става ясно как ще се верифицира профила и как ще се попълва цялостния бизнес профил (добавяне на снимки и т.н) . Все пак концепцията и появата на тази новост е свидетелство как Google работи усилено по AI.

Ако бизнесът ви е фокусиран върху дадени локации, т.е. зависи от локално търсене, то е препоръчително да следите новостите в Google и пускането на нови features, за да имате преднина пред конкурентите.
Повече за ползите от Local SEO и ползването на GMB прочетете в статията ни.

Ако имате въпроси как да добавите фирмата си в екосистемата на Google My Business, ако се колебаете дали правилно сте създали GMB профил на вашия бизнес, нашите консултанти са на линия.

Подобни статии