Обзор на OA (SEO) Conference Sofia 2016

Тази година познатата ни SEO конференция бе преименувана на OA Conference, като за всички колеги в SEO бранша това беше малко или много стрес тест…

Огнян Младенов

Новия формат на конференцията беше много добре организиран, спазваше се графика за всяка лекция, имаше правила по които трябваше всеки един лектор презентиращ лекцията си да следва. Може би за някой колеги това е било малко нетипично, защото организирания хаос на предните SEO конференции си имаше своята романтика и чар, но от чисто професионална гледна точка таз годишната конференция беше с по-добра организация.

Генадий Воробьов

Много колеги липсваха, няма да споменаваме имена, но това определено се усещаше. Винаги е приятно когато сме всички, макар и конкуренти, макар и да се борим за пазар, винаги е имало едно взаимно уважение, което в много малко ниши и браншове го има….

Относно самите лекции и някои лектори!

Кръгла маса с тайни…

За пореден път блестящ Петър Николов над всички, таланта и знанията му бяха над нивото на конференцията. Това е лекция, която трябва да се прегледа няколко пъти и след това отново и отново. Много успешни лекции на Васил Тошков, Генадий Воробьов, Димитър Димитров, Иво Илиев, Огнян Младенов и Paris Childress. Това са положителните ни впечатления за лекциите на които екипа на Serpact™ присъстваше.

Димитър Димитров

За съжаление, имаше и такива лекции, които имаха за цел да дистрибутират определен продукт или марка на фирма, което не трябва да бъде целта на една SEO (OA) конференция. Все пак това не е showroom и целта не е да толерираме собствената си марка или продукт, а да предадем знанията си на колеги и клиенти, гости на конференцията. Надяваме се догодина това да бъде поправено.

Активност по време на конференцията

Много силна идея бе тази за кръглата маса с тайните, която нямаме право да споделяме, но все пак това беше доста добра идея от страна на организаторите.

Никола Минков , Борислав Арапчев и Евгени Йорданов

Като цяло, ако трябва да се обобщи тази конференция с няколко думи, можем да кажем: Перфектна организация, няколко отлични лекции, няколко разочароващи, много добре осъществени идеи от страна на организаторите, липсата на някой колеги се усещаше и емоцията, която предаваха също….

Виктор Генчев, Никола Минков и Стефан Стефанов

Тук може да разгледате цялата галерия от снимки на OA (SEO) Conference Sofia 2016.