Отворено писмо до всички SEO агенции и Google

Днес през 2016 година съществува брутално Blackhat SEO и екипът на Serpact™ иска да уведоми екипа на Google, всички SEO агенции, SEO специалисти и колеги, занимаващите се с подобен род услуги.
google-public-letter

Днес през 2016 година съществува брутално Blackhat SEO и екипът на Serpact™ иска да уведоми екипа на Google, всички SEO агенции, SEO специалисти и колеги, занимаващите се с подобен род услуги.

Манипулация на търсене в Google
Манипулация на търсене в Google

 

Манипулация на резултатите в Google, чрез 100% Blackhat от колеги по целия свят. Пригответе се да прочетете неща, които ощетяват голяма част от бизнеса по света с милиони разходи за маркетинг и SEO оптимизация. Да започваме…

Преди около 4 месеца екипът на SEO Агенция Serpact™ забеляза в няколко ниши на клиенти, че независимо от усърдната ни работа и значително по-добър уеб сайт на клиент откъм всички 200 SEO параметъра, които разглеждаме, няколко клиентски сайта ги класирахме до трета позиция в резултати на Google. Това, естествено, пробуди съмнения и започнахме да правим анализи на конкурентите. Четири месеца, всеки ден ставахме с мисълта за този проблем! Не може всичките ни проекти да са постигнали целта си, а този нишов проект да забие на 3та позиция.

Ето и отговора на всичко.

Елементарно, просто и същевременно гениално… Псевдо SEO специалистите правят следната гимнастика:

  • Правят симулирано търсене в търсачката на бранд плюс ключова/и думи, и след това добавят към url адреса следната команда: &btnI

Нормално търсене:

Нормално търсене в Google
Нормално търсене в Google
Манипулация на търсене в Google
Манипулация на търсене в Google

По този начин пред Google вие все едно търсите на думите – Serpact™ oa (SEO) Conference и с добавката &btnI му оказвате да отвори първия резултат в търсачката. Естествено, след като сте сложили бранда си, това ще бъде и Вашият резултат. Дотук добре, но какво следва… Какво се получава след тази добавка – просто автоматично минавате през резултатите на Google, все едно търсите бранда и ключовите думи, и Ви отваря накрая първи резултат – https://serpact.com/gallery/oa-seo-conference-sofia-2016/

Целта на симулацията
Целта на симулацията е тази целева страница на SEO Агенция Serpact™

 

 

  • След това отивате на следния url адрес – https://bitly.com/ и поставяте горния url адрес – https://www.google.bg/search?q=serpact+oa+(SEO)+Conference&btnI и резултатът ще бъде – http://bit.ly/29NATOC . Целта маскиране на пътя, по който идва потребителя в серпа.
Bitly маскиране
Bitly.com маскиране

 

  • Следващата стъпка е да отидете на Twitter и да споделите същия url адрес от bit.ly и автоматично ще го превърнете в https://t.co/ipbh5cSldP
Twitter маскиране 1
Twitter маскиране 1

 

Twitter маскиране 2ра част и съответния url адрес
Twitter маскиране 2ра част и съответния url адрес, който се генерира
  • Накрая отивате във Facebook и правите публикация, защото Google не ги чете все още и споделяте линка от Twitter https://t.co/ipbh5cSldP, но с някакво измамно съобщение на актуална тема, каквато е тази с покемоните сега. След като направите десетки такива публикации резултатът е следният:
Финално многократно споделяне във Facebook с измамна шокираща новина
Финално многократно споделяне във Facebook с измамна шокираща новина

 

Заключение:

Резултатът, който се постига е многократно кликване върху лъжливата новина и няколко редиректа за маскиране пред Google. Накрая десетки или стотици симулации в Google на търсения на определени ключови думи и бранда на дадена фирма. По този начин Google започва да предвижда определени ключови думи с дадените брандове, което помага за класирането им.

Към колегите:

Манипулирате Google и резултатите от търсачката, лъжете потребителите, лъжете клиентите, които оптимизирате и общо взето и самите себе си. По този начин е срамно да се наричате SEO агенции и SEO специалисти. Уронвате престижа и усилията на много фирми и колеги, които се мъчат да работят според правилата на Google. Който смята, че не е част от тази схема и подкрепя казаното в публикацията, нека да го сподели и докаже, че работи съвестно и по правилата на Google.

PS:

Тази публикация ще бъде изпратена до всички департаменти на Google известни на SEO Агенция Serpact™, както и ще бъде споделена във всички социални мрежи, които използваме.

 

Подобни статии