Reading Time: 4 minutes
google-public-letter

Днес през 2016 година съществува брутално Blackhat SEO и екипът на Serpact™ иска да уведоми екипа на Google, всички SEO агенции, SEO специалисти и колеги, занимаващите се с подобен род услуги.

Манипулация на търсене в Google
Манипулация на търсене в Google

 

Манипулация на резултатите в Google, чрез 100% Blackhat от колеги по целия свят. Пригответе се да прочетете неща, които ощетяват голяма част от бизнеса по света с милиони разходи за маркетинг и SEO оптимизация. Да започваме…

Преди около 4 месеца екипът на SEO Агенция Serpact™ забеляза в няколко ниши на клиенти, че независимо от усърдната ни работа и значително по-добър уеб сайт на клиент откъм всички 200 SEO параметъра, които разглеждаме, няколко клиентски сайта ги класирахме до трета позиция в резултати на Google. Това, естествено, пробуди съмнения и започнахме да правим анализи на конкурентите. Четири месеца, всеки ден ставахме с мисълта за този проблем! Не може всичките ни проекти да са постигнали целта си, а този нишов проект да забие на 3та позиция.

Ето и отговора на всичко.

Елементарно, просто и същевременно гениално… Псевдо SEO специалистите правят следната гимнастика:

 • Правят симулирано търсене в търсачката на бранд плюс ключова/и думи, и след това добавят към url адреса следната команда: &btnI

Нормално търсене:

Нормално търсене в Google
Нормално търсене в Google
Манипулация на търсене в Google
Манипулация на търсене в Google

По този начин пред Google вие все едно търсите на думите – Serpact™ oa (SEO) Conference и с добавката &btnI му оказвате да отвори първия резултат в търсачката. Естествено, след като сте сложили бранда си, това ще бъде и Вашият резултат. Дотук добре, но какво следва… Какво се получава след тази добавка – просто автоматично минавате през резултатите на Google, все едно търсите бранда и ключовите думи, и Ви отваря накрая първи резултат – https://serpact.bg/gallery/oa-seo-conference-sofia-2016/

Целта на симулацията
Целта на симулацията е тази целева страница на SEO Агенция Serpact™

 

 

 • След това отивате на следния url адрес – https://bitly.com/ и поставяте горния url адрес – https://www.google.bg/search?q=serpact+oa+(SEO)+Conference&btnI и резултатът ще бъде – http://bit.ly/29NATOC . Целта маскиране на пътя, по който идва потребителя в серпа.
Bitly маскиране
Bitly.com маскиране

 

 • Следващата стъпка е да отидете на Twitter и да споделите същия url адрес от bit.ly и автоматично ще го превърнете в https://t.co/ipbh5cSldP
Twitter маскиране 1
Twitter маскиране 1

 

Twitter маскиране 2ра част и съответния url адрес
Twitter маскиране 2ра част и съответния url адрес, който се генерира
 • Накрая отивате във Facebook и правите публикация, защото Google не ги чете все още и споделяте линка от Twitter https://t.co/ipbh5cSldP, но с някакво измамно съобщение на актуална тема, каквато е тази с покемоните сега. След като направите десетки такива публикации резултатът е следният:
Финално многократно споделяне във Facebook с измамна шокираща новина
Финално многократно споделяне във Facebook с измамна шокираща новина

 

Заключение:

Резултатът, който се постига е многократно кликване върху лъжливата новина и няколко редиректа за маскиране пред Google. Накрая десетки или стотици симулации в Google на търсения на определени ключови думи и бранда на дадена фирма. По този начин Google започва да предвижда определени ключови думи с дадените брандове, което помага за класирането им.

Към колегите:

Манипулирате Google и резултатите от търсачката, лъжете потребителите, лъжете клиентите, които оптимизирате и общо взето и самите себе си. По този начин е срамно да се наричате SEO агенции и SEO специалисти. Уронвате престижа и усилията на много фирми и колеги, които се мъчат да работят според правилата на Google. Който смята, че не е част от тази схема и подкрепя казаното в публикацията, нека да го сподели и докаже, че работи съвестно и по правилата на Google.

PS:

Тази публикация ще бъде изпратена до всички департаменти на Google известни на SEO Агенция Serpact™, както и ще бъде споделена във всички социални мрежи, които използваме.

 

8 коментара

 1. Петър Василев

  Първо, задължителното „First.“

  Честно казано, подобни трикове ме карат да се срамувам, че съм оптимизатор. Повечето клиенти плащат за добра услуга и очакват дългосрочно и честно изпълнение на задачата. И, както всички знаем, резултатите в Google са само един от каналите, по които може да бъде докаран смислен трафик до един уебсайт. А трафик = клиенти = ROI.

  Благодаря ви, че споделихте проучването си. Определено ще го имаме предвид когато се сблъскаме с проблематични топ позиции.

  Успех!

  1. Автор
   Nikola Minkov

   Благодаря Ви 🙂

 2. Пано Кондоянис

  Ако опиташ да публикуваш линка от твитер в браузера ти се изписва следното „Stop – there might be a problem with the requested link“ като се показва къде води линка. Същото важи и за фейсбука, така че не можеш да го постнеш. Вероятно сигналът ви е дал резултат. 😉

  1. Автор
   Nikola Minkov

   Бърза реакция от Google

 3. Николай Чанков

  Това навремето му викайме „Ай’м филинг лъки“ 🙂 Той бутона още го има на началната страница, ама реално не може да се ползва, защото веднага като почнеш да пишеш и ти излиза резултата.

 4. Светлин Симеонов

  Привет,
  Може ли да се очаква, че тези техники ще бъдат филтрирани от Google скоро? Подобни неща могат да съсипят един добър бизнес и неговата репутация, и са недопустими според мен. Не си представям как сериозна агенция или специалист ще си позволи да прави нещо такова. Дано си понесат последствията.

  1. Автор
   Nikola Minkov

   Здравейте,
   Много агенции, използват подобни практики.
   В момента всичко е в ръцете на Google.

   1. Павел Сарандиев

    Привет,
    Аз съм напълно съгласен със Светлин Симеонов.
    Такива постове в социалните мрежи вредят на самата фирма или човек.
    Има ефект от подобно нещо но при по-честото му прилагане се губи доверието в хората.
    Точно за това вече „не харесвам“ някои страници във фейсбук защото ти омръзва да виждаш само такива постове.
    Както каза и ти че има много агенции които прилагат тази практика.
    Може да се направи и по друг начин.
    Вземаш някаква интересна картинка или видео от интернет поставяш адреса (или я качваш в профила) и съответният обект се визуализира.
    Изтриваш URL-a но самата картинка си остава. Добавяш твоя линк модифициран или стандартен и чакаш.
    Ако нещата които предлагаш са интересни за потребителя той сам ще се възползва от услугите ти .
    В последно време модифицираните адреси не са предпочитани защото обикновено се използват за връзка към зловреден софтуер / вируси когато са постнати във фейсбук .
    Положителен ефект може да се постигне като се правят по-чести видеа и 2-3 поста на ден.
    Лека работа и успешен ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.