Борислав Арапчев ще бъде лектор на WordCamp 2020!

Наближава и второто за България издание на WordCamp! Миналата година се проведе първото по рода си събитие на световният IT формат
Borislav Arapchev Na Wordcamp2020

Наближава и второто за България издание на WordCamp! Миналата година се проведе първото по рода си събитие на световният IT формат WordCamp2019, което е с основен фокус върху платформата WordPress.

Идеята на конференцията е да събере wordpress общността на България в няколко изключително ценни часа, където специалисти от сферата ще споделят know-how и опит.

Един от специалистите, които ще вземат участие в онлайн конференцията е Борислав Арапчев – SEO стратег на Serpact /. Той ще поговори на тема “Какво е Mobile First Index (MFI) и какво трябва да направим за него”

Mobile First Index е цялостна промяна в начина, по който Google оценява и класира уеб-сайтовете при търсене. Алгоритъмът на световният интернет гигант вече анализира сайтовете с приоритет към мобилни устройства, на база технически изисквания и съдържание, както и тяхното удобство на мобилно устройство и въз основа на това ги класира в SERP (резултатите от търсенето). Това е породено от силно нарасналата употреба на смартфони в световен мащаб през последните години.

Със своята лекция Борислав Арапчев ще ви даде насоки как да се подготвите за алгоритмите и ще ви предостави най-добрите практики за успешна оптимизация.

Тази година WordCamp 2020 ще се проведе на 24.10.2020 в онлайн пространството поради Covid-19 мерки за сигурност.

Малко за събитието в световен мащаб:

Първата подобна конференция под името WordCamp е организирана в Сан Франциско през 2006 година от Matt Mullenweg, като от този момент нататък в световен мащаб са организирани 1071 събития, в 367 градове, в 65 различни държави на 6 континента.

За нас е изключително удоволствие да имаме участие на събитие с такива световни размери!

Подобни статии