Никола Минков взе участие на Online Advertising Конференция Live Edition 2019

Никола Минков с лекция “Ефективни Featured Snippets в ерата на Voice Search“.
Никола Минков взе участие на Online Advertising Конференция Live Edition 2019

Никола Минков с лекция “Ефективни Featured Snippets в ерата на Voice Search“.

Основателят на SEO агенция Serpact, Никола Минков, взе участие на онлайн изданието на OA Conf, а именно – Online Advertising Конференция Live Edition 2019. Събитието се проведе на 19-ти септември 2019 и беше излъчвано онлайн, след регистрация.

Темата на лекцията на Никола беше на тема – “Ефективни Featured Snippets в ерата на Voice Search”. Лекторът засегна как се генерират Featured Snippets /FS/, както и какво трябва да направим, за да може Гугъл да използва сайта ни за показването им. След това Минков обвърза снипетите с Voice Search и Voice Answer. Предвид все по-увеличаващата се употреба на търсения чрез гласово запитване, и съответно – гласов отговор от Гугъл, който е само един на брой, Никола показа, че FS носят повече трафик и то с по-висок CTR.

Темата на лекцията на Никола беше на тема - “Ефективни Featured Snippets в ерата на Voice Search”

Схематично можем да представим процеса така:

Voice Search > Featured Snippet > Voice Answer

Никола представи и стратегията по проучване и подготовка на сайта, за постигане на така желаният от всички Featured Snippet.

Презентацията може да бъде разгледана ТУК.

OA Conf logoOA Conf live е ежегодно маркетинг събитие, наследник на популярната SEO конференция, започната от Огнян Младенов и колеги. То се организира от фирма Netpeak и обхваща теми от областта на интернет рекламата, видеото, Email маркетинга, социалният маркетинг и други подобни методи.

Други участници в събитието бяха специалисти от фирмите Serpstat, Digital Olympus, SEOMAX, Netpeak, Studio Kipo, CreateX и други.

Подобни статии