Оптимизация на скорост на зареждане на уеб-сайт с Doc Sheldon

С близо 14 години професионален опит и изучаване на сложността на SEO.

С близо 14 години професионален опит и изучаване на сложността на SEO. Сега Doc Sheldon е основател и собственик на Intrinsic Value SEO. Специализира в: оптимизация на скоростта на уеб-сайта, сигурността на уеб-сайта и техническото оптимизиране на страници. • Main participant

  Гост
  Doc Sheldon

  Co-founder на Intrinsic Value SEO

 • Main participant

  Водещ
  Дидо Григоров - Head of SEO, Serpact

  Serpact

Уебинар подтеми

 • Оптимизация на изображения

 • Оптимизация на скорост чрез: Minify и Cache

 • Оптимизация на скорост чрез: Concatenation, JS Deferred/Asynch, Compression

 • Оптимизация на скорост чрез: Lazyloading, Requests minimized, Theme/Framework

Website speed optimisation with Doc Sheldon

На 30 септември 2019-та година проведохме изключително свеж и полезен уебинар с Док Шелдън.

Той е с близо 14 години професионален опит и изучаване на сложността на SEO. Сега Док Шелдън е основател и собственик на Intrinsic Value SEO. Специализира в оптимизация на скоростта на уеб-сайта, сигурността на уеб-сайта и техническото оптимизиране на страници. Когато разговаряхме за скорост на зареждане (loading speed)doc-sheldon-serpask

Док Шелдън припомни, че ако си спомняме, когато Google за първи път започна да говори за скоростта на зареждане, като проблем, те казаха, че ако сте със зареждане 3 секунди срещу 2 секунди, не очаквайте, че това ще направи голяма разлика в класирането ви между два сайта.

Но ако сте там при зареждане на страница от 17 до 20 секунди, да, това ще повлияе на класирането ви. Той обърна внимание и на вниманието на модерния потребител, за когото той смята, че:

“Ако мобилният сайт се нуждае от седем или осем секунди за зареждане, ще загубите хора.”

Поговорихме и за най-честите проблеми, които Док решава и се оказва, че както и при много други специалисти, понякога клиентите искат да изобразят малка картинка на сайта си, използвайки изображения с огромни размери. А най-доброто решение е да използваме плъгини, с които да оразмерим файловете, които възнамеряваме да използваме. В такива ситуации е хубаво да знаем, както той подчерта, че:

“JS и CSS кода около една снимка може да направи повече щети отколкото да помогне на SEO-то на страницата”

Обсъдихме и една емблематична тема, която участва в може би всеки процес на създаване на уеб сайт – HTML, CSS и JavaScript или PHP базирано решение?

Док Шелдън сподели с нас, кой според него е най-добрият подход:

“HTML е много, много бърз, и очевидно всичко, което можеш да направиш с WordPress можеш да го направиш и с HTML. Реално е въпрос на предпочитание”

Можете да видите как премина целия разговор и да научите още много от Док Шелдън в това видео:

Подобни статии