Никола Минков участва като лектор в podcast „The Recipe for SEO Success“ на Kate Toon

Коя е Кейт Туун
schema-nikola-minkov

Никола Минков, управител на агенция Serpact, участва като SEO специалист с дългогодишен опит в международният podcast „The Recipe for SEO Success“ на австралийската консултантка и копирайтърка Kate Toon. С нея Никола споделя своя опит в техническата част на оптимизацията за търсещи машини.

Подкастовете са обикновено радио-предавания /в аудио или видео формат/, които се излъчват онлайн.   Възможността записа да се изтегля от интернет и да се слуша по всяко време го прави все по-популярен и увеличава употребата му.

Коя е Кейт Туун

Кейт ТуунКейт Туун / katetoon.com / е водещ специалист с почти 20 годишен опит. Кейт Туун има солиден опит и в писането на маркетингов текст, рекламата, SEO обучението и води собствен интернет-подкаст. Тя е основател на The Clever Copywriting School, онлайн курсът и подкаст The Recipe for SEO Success и е автор на книгата Confessions of a Misfit Entrepreneur. Работейки в кабинет в задния двор на къщата си, по пижама, и хрупайки чипс, както тя разказва, тя е развила тези 3 свои успешни бизнеса и е помогнала на много други предприемачи да успеят в Интернет-средата.

Кейт прави редовно подкастове със световни специалисти в областта на SEO, копирайтинга  и маркетинга, разглеждайки различни полезни теми от тази област.

Досега Кейт е интервюирала изтъкнати специалисти като Yoast, Tim Capper, Ерик Енг /Stone Temple Consulting/, Джон Мюлер /Гугъл/, Бил Славски, Крейг Кемпбъл  и други.

Тема на подкаста:
Practical Schema implementation: Q+A with Nikola Minkov –
/Практическа имплементация на Schema.org  – Въпроси и отговори с Никола Минков/

Практическа имплементация на Schema.org - Въпроси и отговори с Никола МинковТова е отново пробив за Serpact и България като цяло, защото досега на тази трибуна не са участвали специалисти от нашата страна.

Никола Минков от Serpact е първият български оптимизатор, който говори в The Recipe for SEO Success и дава експертно мнение за технически неща в областта на SEO.

Ето и списъкът с точките, които са засегнати в подкаста.

  • Какво е Schema? – Тук Никола обяснява какво е Schema, от кой и с каква цела е въведена.
  • Защо Schema е важна? – Специалистът обяснява защо Schema markup е важна и защо да я използваме. След поставянето на структурирани данни сайтът ви е категоризиран от Гугъл, по -подреден и ясен е, а това е важно за търсачката.
  • Какви са ползите от маркирането със Schema? – Никола Минков обяснява, че вграждането на Schema не е директен ранкинг фактор, но помага на Гугъл да разбере дейността на сайта ви значително по-лесно и индиректно подобрява вашето класиране в SERP.
  • Добри Schema плъгини – Никола препоръчва няколко плъгина за имплементиране на Schema, а именно Yoast SEO, Schema pluginWP SEO Structured Data Schema и други.
  • Плъгин или ръчно имплементиране на Schema е по-добре? – За масовите потребители Минков препоръчва употребата на плъгин,  а за напредналите  – поставяне на подготвен предварително JSON-LD код във footer.php файла.
  • Какво е Google’s structured data testing tool? – Никола Минков говори за важността на този инструмент на Гугъл за тестване на вашият код и за откриване на програмни грешки.
  • Проблеми с Schema – най-често срещани проблеми  с имплементацията на структурираните данни.
  • Въпроси за Schema от слушатели на подкаста на Кейт – Тук Кейт задава въпроси от последователи на подкаста й и Никола отговаря на тях и дава решения на проблемите им.

Целият подкаст може да бъде слушан или изтеглен от този адрес. 

Подобни статии