Има време за SEO, има време и за тиймбилдинг

Когато работиш усилено, идва време  и за почивка  и опознаване на екипа на фирмата. Още повече, ако 2 екипа са се сляли в един е добре да се видят на живо и  да намерят общ език. Като приятели и като колеги, които работят вече заедно.

И така. Екипът на SEO агенция Serpact потегли на тиймбилдинг на Банско – от Свиленград, Бургас и  Пловдив. Нито задръстванията през Юндола, нито завоите в Родопите успяха да помрачат радостта и настроението ни, очаквайки предстоящият фирмен празник.

И ето ни  – на сбирката в хотел Лъки Банско! Стари познати и нови лица  – всички се събираме и се опознаваме. Интересно е, вълнуващо. Именно това е част от целта   – нови приятелства, които после ще работят по-добре. Една добра SEO машина, работеща в синхрон.

 

 

Апартхотелът Лъки Банско  е превъзходен, но за него би трябвало да се напише отделна статия.

1. Работна среща на Serpact в хотел Лъки Банско Спа & Релакс

В конферетната зала на хотела правим работна среща като част от първият фирмен тиймбилдинг. Да се опознаем, да кажем няколко думи и да обобщим случилото се. Но първо … новите фанелки!!

 

 

На работната среща Никола Минков /управител на Серпакт ЕООД/ говори за сливането, което се случи на 1-ви август, между 2 от най-добрите SEO фирми в България  – Идея Студио и Серпакт. Крачката изискваше  много организационна и документална работа, но в крайна сметка завърши успешно и на време, заключи Никола. Той благодари на всички специалисти във фирмата.

 

 

 

Борислав Арапчев от Идея Студио също благодари на екипа си, който го е последвал в Серпакт. Сливането е било логична и естествена стъпка, според него, за да  може екипите от специалисти  – обединени  и още по-добри – да дадат една цялостна  и много ефективна услуга за клиентите.

 

 

 

Накрая разбира се, беше време за общо селфи. Ето го  и него!

 

Отразихме и във Фейсбук този паметен момент, разбира се.

2. Paintball!! Yes, Baby!

Ден втори. Отиваме на пейнтбол. Като че ли никой от екипа не е ходил досега на пейнтбол. Някои от мъжете са били в казарма, стреляли са с истинско оръжие, но това е различно. Вълнението  е голямо.

 

С бус Мерцедес ни откарват до Национален Парк Пирин. Оставят ни, и после поемаме нагоре. Зелено е, чисто и .. тихо. Уникална природа.

 

 

 

Приятно бяхме изненадани, че в националният парк беше чисто и зелено. Не видяхме отпадъци никъде. Полюбувахме се на къщички за птички, дори имаше и храна поставена специално за тях. Това може само да ни радва. Мисия е да ходиш сред природата, но след себе си да оставяш чистота и да се грижиш да я пазиш в добър вид.

 

 

 

Снимка на целият екип, преди играта, сред природата.

 

Първо минаваме на инструктаж.

От фирма Ими-спортс ни инструктираха подробно и  ясно. Това е важно, тъй като маркерите /или пушките при пейнтбола/ стрелят силно  и може да се нарани човек, особено в областта на главата и очите.  Те стрелят с гумени топчета, които при удар в предмет или тялото ви се пукат  и обливат с боя.  Боята се пере, спокойно :). Но е наистина и вълнуващо,  и малко рисково, и интересно.

 

 

 

 

 

Ето и за самата игра на пейнтбол.

Трудно  е да се опише. Трябва да го изживеете. Тук ще ви е нужна бърза мисъл, находчивост, стратегия. Почти като при оптимизацията. Тръпката от „битката“ е голяма – около теб свистят топчета, и освен да се криеш добре трябва  и да атакуваш, да се прицелваш и  да елиминираш хората от противниковият отбор  – един по един.  Динамиката определено е на ниво – особено ако си в играта.

 

 

Ето и видеозапис, за да усетите поне малко атмосферата на играта.

 

Първата игра беше спечелена от отбора на черните жилетки  – отбор Панда. SEO лидерите Никола и Борислав имаше защо да са щастливи!

 

 

После, ако трябва да сме честни, в следващите игри и те отнесоха доста топчета  и напускаха играта. Съдба! 🙂

Отличиха се с много добра игра Христо и  Жоро, а и женският екип не се посрами  – Сияна  и Елена елимираха доста противници и завоюваха знамето на „врага“.

Накрая всички бяха доволни – резултатът беше равен.

 

 

3. Конна езда

Трети, последен ден от тиймбилдинга. Отиваме на конна база Периволас в село Бачево,  за да видим и яздим коне.

Мястото е красиво, зелено  и просторно. Намира се в местността Предела, между трите планини Рила, Пирин и Родопите.

 

 

Срещата  с конете  е вълнуваща. Българите от векове сме били свързани с тях, яздили сме коне и са ни били верни другари в ежедневието  и войните.  Но откъсването на модерният човек от природата ни  е отдалечило от тях. Сега ги гледаме като екзотика  и са ни много интересни.

 

 

 

 

 

Връзката човек-кон е интересна. Както казва собственикът на конната база – трябва да усетиш коня, да се слеете в хармония. Освен, че балансираш постоянно на седлото, за да не паднеш, трябва да си спокоен и отпуснат. Животното усеща това. Така сте  в баланс.

 

След това потегляме към хотела за последни приготовления  и път наобратно към дома. Тръгваме си  с благодарност за хубавите дни.

Един прекрасен тиймбилдинг на агенция Serpact. С нетърпение очакваме следващия.

До скоро.