Reading Time: 2 minutes
Участие на Serpact на Digital4Plovdiv 2019

Агенция Serpact участва на Годишната конференция за онлайн маркетинг и търговия в България Digital4Plovdiv 2019. От 2016 година, когато събитието стартира, ние го подкрепяме. Целта му е да развие дигиталният пазар и в други градове на страната – Пловдив, Варна и т.н. За трета поредна година D4P събира специалисти на едно място, за да покажат своите умения и да разкажат реални казуси от практиката. Силата на тези събития е, че те наблягат все повече на практическите теми и също и на дискусиите, в които гостите на събитието могат да поставят свои реални проблеми и да получат решение за тях.

Никола Минков говори по темата SEO кейс стъди: Ребрандиране и смяна на домейн с 20% ръст на приходите чрез органичен трафик. Той засегна важността от правилна стратегия при смяна на бранд, за да не загубим трафик. Посочи и стъпките, които трябва да се преминат, за да смените домейна си по възможно най-правилния и безболезнен начин.

В лекцията си той засегна следните точки:

  • Защо се наложи ребрандиране и смяна на домейн?
  • Какъв беше нашия план за SEO?
  • Какво планирахме и какво не предвидихме?
  • Какво успяхме да коригираме и какво не?
  • Какъв резултат постигнахме в SERP?

Презентация на Никола Минков можете да видите ТУК.

Темата на презентацията на Борислав Арапчев беше “Видео SEO”. Борислав посочи все по-нарастващата сила и перспективност на видео материалите като маркетингов канал и метод за привличане на трафик. Той поведе стъпка по стъпка гостите на лекцията му и им показа как да популяризират своите видео клипове в Youtube – най-силната платформа за видео-съдържание. Арапчев показа и най новите неща в Youtube, а именно – общностите, превръщането на платформата в социална мрежа, необходимостта от това да оформим канали си пълно и добре, както и използването на хаштагове, timestamps и субтитри на други езици, както и на нашият собствен.

Презентация на Борислав Арапчев вижте ТУК.

Нашата нова колежка и сътрудничка Лариса Илиева/Video and Social Media Marketing Manager/ засне и монтира това видео, за да добиете по-добра представа за атмосферата на Digital4Plovdiv 2019.

 

 

Галерия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.