Никола Минков изнесе серия от лекции в прочутия University of Trieste

Transform4Europe в седем града през 2023
Nikola Minkov - University of Trieste

В рамките на Transform4Europe Week 2023 в Италия, Триест, Никола Минков получи възможността да разшири академичните си хоризонти, и в началото на юни изнесе три лекции в University of Trieste.

Сред номинираните да представят лекция бяха девет забележителни предприемачи и университетски преподаватели от университетите в рамките на Transform4Europe Alliance.

Това, че Никола беше избран за лектор е лично признание както за него и екипа на Serpact, така и за модела на бизнес партньорства на Стопански факултет към Софийски университет „Св.Климент Охридски“, където той е млад учен (изследовател R1).

Transform4Europe в седем града през 2023

Transform4Europe (Трансформация за Европа) е университетски алианс с доказано високи постижения в стратегическото сътрудничество. Алиансът обединява седем европейски университета, сред които е и Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Фокусът на дейността на Transform4Europe е сътрудничеството между университетите и развитието на екосистема за обмяна на знания и трансформиране на успехите в научни изследвания и иновации.

Тази година се провеждат седем специални програми в университетите членове на Transform4Europe:

  • От 20 до 25 март 2023: Университета „Витаутас Магнус“ в Каунас (Литва);
  • От 24 до 28 април 2023: Университета на Силезия в Катовице (Полша);
  • От 8 до 10 май 2023: Университета в Аликанте (Испания);
  • От 8 до 12 май 2023: Университета на Саарланд (Германия);
  • От 5 до 9 юни 2023: Университета в Триест (Италия);
  • От 13 до 17 юни 2023: Естонската художествена академия;
  • От 25 до 29 септември 2023: Софийски университет „Св. Климент Охридски” (България).

Лекция на Никола Минков в Университета в Триест

В първата седмица на юни Университетът в Триест беше домакин на Transform4Europe и приветстваха Никола Минков, като част от програмата.

Nikola Minkov at University of Trieste

Пред студентите Никола разказа своята история, представи структурата на Serpact и проектите, които развива в последните 7 години.

Никола сподели и някои лични истории и уроци, научени по време на професионалното си изразстване. Разказа както за своите успехи, така и за неуспехите си, включително фалита, през който минава и уроците, които получава тогава.

Годините опит в предприемачеството му показват, че бизнес възможностите са там, където има проблеми – ключът е да ги идентифицираме. Именно това беше и фокусът на една от неговите лекции – откриването на нови възможности и как да изпъкнем в бизнес нишата, която изберем.

Прочетете повече за лекцията на Никола в Университета в Триест в статията на техния официален уебсайт.

Подобни статии